Çok yakın bir arkadaşımla konuşurken ne güzel ifade ettin bunları yazıya döksene dedi… Aslında yazacağım türden bi konu değildi ama…

Başlık şu: İLİŞKİLERİN İLK GÜNLERİNDE KARŞI TARAFIN ESAS KİŞİ OLUP OLAMAYACAĞINI NASIL ANLARIZ?

Aslında çok lazımlı değil mi?

Kısaca şöyle konuşmuştum: Bence kısa bir tatile çıkılmalı. Türk toplum ve kültür yapısı bir arada belirli bir süre yaşamaya müsait olmadığından, bunu tatille deneyimleyebilirsiniz. Şimdi ben kız tarafı olduğum için kadınlara yönelik bir kaç hap bilgi vermek istiyorum.

İlk defa tatilece çıkacaksınız, nelere dikkat edilmeli?

Bir kere bana göre ekstra dikkat edilmemeli. Olduğundan farklı görünmemeli. İnsan kasılmamalı hem. Bir hafta tatilde başka bir insan olup sonrasında başka bir insana dönüştüğünüzde ilişki problemleri kaçınılmaz olur, sadece gecikmeli başlar. Tatilin ilk tatil oluşu da insanların birbirlerine odaklanması yüksek seviyede anlamına gelir. Hal böyle olunca bakalım karşı taraf siz odaklı mı?

• Mesela açlıktan ölüceksiniz artık, uykudan kalkıp acıkmıştır diyip size eşlik etmesi gereken saati biliyor mu, yoksa dünya umrunda değil her sabah geç mi kalkma eğiliminde? Bir diğer konu odayı aşırı dağınık mı kullanıyor? Size alan bile bırakmıyor mu? Dünya umrunda değil mi? Diğeri ise klima… Klima size kötü geliyor hasta ediyor ancak buna rağmen geceleri hep klima açıyor mu? Ve tabiki gözler… Gözleri sürekli olarak tatil rehavetiyle dışarda mı?

Yoksa siz odaklı mı?

Elinde bir kitap alıp getirmiş mi mesela saatlerce şezlongta öylece yatıyor mu? Sizin için bir defa olsun kalkıp otelin diğer bir köşesine kadar yürüyüp içecek alabiliyor mu? Yemek konusunda bi şekilde onun istedikleri mi yeniyor? Hatta ütülerimi yapar mısın diyip başka herhangi bir işe elini de sürmüyor mu? Sizin yanınızdayken ilk tatilinde saatlerce keyif amaçlı telefon konuşmaları yapıyor mu? Alkol… Dozunda içemiyor muymuş? Onu taşımak zorunda mı kaldınız? Rezil mi oldu kısıtlı zamanınızda ki bir kaç geceden biri… Bi bakın hislerinize, orada mutlu musunuz? Kaygılı ve kasılır vaziyette misiniz yoksa rahat ve dingin mi? Hadi iyi tatiller arkadaşlar, gerisi sizde…
.

.

.

Psikoterapist Songül Çavdar Uzman Psikolojik Danışman/Klinik Psikolog/ Psikoterapist Songül Çavdar